tendang Parti UMNO sejauh mata memandang....

Share it

KORANG MEMANG BEST SEBAB FOLLOW PARIT.COM

30 January 2010

AHMAD YASSIN


Sheikh Ahmed Ismail Yassin was born in the village of Al-Jora, Majdal district, in 1938 and sought refuge alongside his family in the nearby Gaza Strip following the 1948 Nakba or the usurpation of most of Palestine at the hands of Zionist gangs.


The Sheikh was paralyzed in his youth as a result of an accident while exercising on the beaches of Gaza.

He worked as a teacher of Arabic language and Islamic religion then as a Khatib (preacher) and teacher in the Gaza mosques. He turned into one of the most vociferous and most famous Khatibs in the Gaza Strip following its occupation in 1967.

He also worked as a chairman of the Islamic Complex in Gaza before his arrest in 1983 for possession of weapons, establishing a military organization and championing the annihilation of the Hebrew state. The Sheikh was court-martialed and the Israeli judges passed a 13 years prison term against him.

He was released in 1985 in line with a prisoners’ exchange deal between the Zionist authorities and the Popular Front for the Liberation of Palestine – The General Command after spending 11 months in prison.

The Sheikh founded the Islamic Resistance Movement, Hamas, along with a number of Islamic activists in the Gaza Strip in 1987.

Zionist occupation forces broke into and ransacked his house in late August 1988 and threatened to push him along with his wheelchair across the borders into Lebanon.

On the evening of 18/5/1989 the occupation authorities arrested Sheikh Ahmed Yassin along with hundreds of Hamas activists in a desperate attempt to curb the armed resistance that started to take the form of attacks on settlers and soldiers.

On 16/10/1991 a Israeli army court passed a life sentence in addition to 15 years imprisonment sentence against Sheikh Ahmed Yassin after an indictment list leveled nine charges against him including inciting the kidnap and killing of Israeli soldiers and the establishment of the Hamas Movement’s security and military wings.

Sheikh Ahmed Yassin, other than his complete paralysis, suffered a number of other disabilities and diseases including loss of eyesight in his right eye due to Israeli blows during interrogation in addition to weakness in his left eye. He also suffered from chronic inflammation in his ear, lung infection and other diseases in his abdomen.

The detention of the Sheikh in jails further worsened his health conditions, which necessitated carrying him to hospital on numerous occasions.

On 13/12/1992 a commando cell affiliated with the Qassam Brigades, military wing of Hamas, kidnapped an Israeli soldier and offered to set him free in return for the release of Sheikh Ahmed Yassin and a number of other detainees in jails including sick and elderly and Arab captives. However, the Israeli government refused the offer and stormed the house where the soldier was held leading to his death along with commander of the attacking unit and two other soldiers before the martyrdom of the three members of that cell in Bir Nabala near occupied Jerusalem.

Sheikh Ahmed Yassin was released on 1/10/1997 in accordance with an agreement between Jordan and the Israel that stipulated the release of the Sheikh in return for delivering to Tel Aviv two intelligence agents, who were arrested in Jordan following an aborted assassination attempt of Khaled Mishaal, political bureau chief of the Hamas Movement.

Sheikh Ahmed Yassin survived a assassination attempt on 6th September 2003 when Zionist army choppers fired missiles at a house in Gaza. He was only lightly injured in his right arm.

Ahmad Yassin was assassinated in an Israeli helicopter missile strike on 21 March 2004.

Israeli helicopter gunships fired missiles at Hamas' spiritual leader, Shaikh Ahmed Yassin, as he left a mosque after performing the Monday dawn prayers, killing the Hamas leader and six other worshippers. A reporter who rushed to the scene after hearing three loud explosions found the blown-up remains of Yassin's blood-soaked wheel-chair.

Witnesses at the mosque said Yassin's body had been evacuated to Al-Shifa Hospital.

Al-Manar TV reported that the Israeli Prime Minister, Sharon, personally supervised the assassination of Shaikh Yassin, whose death may be an attempt by Sharon to distract public attention from his personal scandals.

Dr. Abdul al-Aziz Rantisi was appointed head of Hamas in the Gaza Strip following the assassination of Ahmad Yassin on 22 March 2004.

WANITA IRAQ YANG DIROGOL DAN DILIWAT....BEGINILAH NASIB KAUM YANG DIHINA KERANA MENOLAK ISLAM


Aku sebenarnya tak sanggup nak paparkan foto ni,tapi untuk menyentap sedikit semangat dan jiwa mujahid yang ada walaupun sekelumit saja.Sedih aku memikirkan nasib wanita bila berlaku perang.Ini hanya seorang yang berjaya dicari.walaupun dah lama berlalu,tapi sangat malang buat wanita Iraq ini....korang tengok dan fikir-fikirkan ape nak buat agar Allah menjaga hambanya...aku nak tenangkan jiwa  ni jap!

SUMBER

29 January 2010

ORANG YANG BERJUANG DI JALAN ALLAH ITU TIDAK MATI!!!!

MARANG PERAPU KAPUNDEN PARAM SEKEPER..FUHHHH!!!!


Benarkah apa yang aku dengar ni???relevankah?atau jambankah?betul ke atau telinga aku sudah mula hilang fungsinya?Apa yang aku nak sampaikan ni memang tak best.
   Berita dari malaysiakini,tidak mengejutkan langsung.Selain masih bersikap seperti kebudak-budakkan,UMNO memang suke bermain jongkang-jongkit dengan PAS Kelantan.Wang royalti pun dipanggil 'wang simpati'....PAS kelantan yang bersikap dewasa mana mau sangat bermain dengan UMNO,tak reti nak serius langsung.Dah nak jadi budak-budak ke?baru umur 50-an dah nyanyuk ke?

  Lepas tu ade pulak penjelasan bukan pihak UMNO yang terlibat dalam kes sabotaj gereja dan SURAU...bab surau tu korang kene selidik geng/puak gerak saraf UMNO ni.Last-last nsnti,aku dah tak dengo lagi kes hilang enjin,Teoh Beng Hock,kenaikan harga gula dan apa-apa je lah...
 
   Pasal kes Khalid Samad tu,hal kecik je kalau nak dibandingkan kaum UMNO yang tolak undang-undang ISLAM tapi tetibeeeee je jadi BATMAN mdalam kes kalimah ALLAH....macam bagus je...Hassan Ali,bagi aku tak heran sangat,dia tu Pesuruhjaya PAS Selangor...Pandai-pandai dia le...

PARIT.COM

28 January 2010

NAK BUBARKAN DUN ATAU PR DIBUBORKAN BN....

   Nik Aziz memang best,aku tetap bersama dengan KETUA KERAJAAN ISLAM PAS NI....




Kalau nak ikutkan teori politikal tahap maksima  ni,kita kemungkinan macam akan kalah teruk.PAS lagi teruk,kalah semua kerusi kut.....DAP mungkin tinggal batu nesan,PKR...berkubor le jawabnye.Aku tak berminat melabun kononnya PR boleh memerintah PERAK.Susah nak jangkakan kekalahan menyebelahi KAUM UMNO.Korang sedor tak dengan siapa korang berurusan ni?Tahu ke nama UMNO ni?UNITED MUNAFIQEEN NATION ORGANISATION,bukan baru dalam hal-hal samseng politik ni.

    ALAHAI....setakat PR,kena labun le je....mahkamah pun tak berani dengan UMNO ni,POLIS pun tak berani,TENTERA pun sama,media massa lagi teruk!!!,siap mengampu tahap terbalik dog lagi.Jadi,jangan le kita terlalu berapi-api sangat nakkan kemenangan kalau,aku kata KALAU dun dibubarkan....sebabnye kalau bubar juge,kite ni bakal dibubor kan oleh BN......siap sedia le yek....

   Kalau bubar,korang fikirkan ape yang aku bagitau ni,kalau tak bubar,korang anggap apa yang aku bagitau ni satu 'ilusi je'.....sorry ye kengkawan PR...hidup mesti diteruskan sebagai manusia....jangan emosi sangat...kita kan ke sedara muslim dan satu fikrah .....ISLAM DIDAULATKAN,NEGARA KECAPI KEJAYAAN.....

PARIT.COM

26 January 2010

POLIGAMI ITU INDAH UNTUK ISTERI



Adakah muslimat Pas Hebat sangat?Kalau ada soalan macam ni pada aku,aku kata kat orang tu,"apa yang hebatnya muslimat PAS,soal poligami pun tak clear lagi".Nak marah?Betul apa aku cakap ni.Muslimat PAS majoriti menolak poligami untuk suami sendiri.Tapi bila buat statement,fuh!semua yang datang dari Allah itu wajib di patuhi.Senang je jawapan dari muslimat,keme sayang benor kat suami keme,mane boleh kongsi-kongsi...Kecuali pemimpin muslimat,mereka yang AKU tau sangat tawadhu' dan redha dengan hukum poligami.Ingat ...Islam itu bukannya hudud sahaja...ooo..kalau soal hukum jinayah,bukan main lantang kita nak buat,cube kome bangkitkan soal poligami kat bini sendiri?Nak tidur luar ke?Hantar ke rumah mak bapak le?langkah mayat le?macam-macam dalih korang muslimat ....korang nak menipu orang UMNO boleh leee....tapi boleh ke korang labun suami korang sendiri yang tentu-tentu berjuang?

Sengaja aku bangkitkan soal  poligami ni dalam ruang lingkup PAS sahaja,kalau UMNO tolak aku tak heran,hudud pun UMNO tolak,inikan pulak setakat POLIGAMI...ceh....Ingat wahai muslimat PAS,ALLAH tidak buta dengan hati kalian,jangan ingat dengan sekadar melaungkan ALLAHUAKBAR,HUDUD dan KEADILAN,korang boleh berlapang dada,poligami haq mutlak suami anda(ianya bersyarat pula).Jangan anda kantoi diakhirat nanti disebabkan menghalang keizinan ALLAH pada suami ini dilaksanakan...azab korang....sabor yoongggg.....